Франківець відсидить три роки за те, що підрізав перехожого


Івано-франківський міський суд засудив до позбавлення волі раніше не судимого 42-річного франківця, який у середмісті Франківська підрізав чоловіка.

Франківець у серпні 2018 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, впродовж однієї ночі вчинив цілу низку хуліганських вчинків, інформує прес-служба міського суду.

У ніч з 24 на 25 серпня 2018 року, підозрюваний відпочивав у одному із нічних клубів по вулиці Івасюка в Івано-Франківську. Там з його слів у нього виник конфлікт, після чого він в озлобленому стані покинув даний заклад та попрямував до себе додому, де взяв кухонного ножа та дерев’яну палицю і попрямував у центральну частину міста.

По дорозі підозрюваний зайшов у декілька дворів по вулиці Незалежності, де ножем порізав шини у припаркованих там автомобілів (загалом було пошкоджено сім автомобілів).

Далі чоловік попрямував в сторону «стометрівки», де близько шостої ранку наніс ножове поранення у грудну клітку випадковому перехожому, після чого пошкодив колеса у ще одного автомобіля. Після цього нападника затримали.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав, та просив суд його суворо не карати. Він також повідомив суд, що має на утримані стареньку матір, та брав участь у антитерористичній операції на сході України проходячи службу в Високомобільних десантних військах ЗСУ.

Врахувавши всі обставини справи, та дослідивши надані докази, Івано-Франківський міський суд ухвалив визнати підозрюваного винним та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.