Франківець за підробленими документи приватизував землю за 600 тисяч гривень


Івано-Франківський міський суд задоволено позовну заяву місцевої прокуратури в інтересах міста до фізичних осіб про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки.

А також, скасування запису про державну реєстрацію земельної ділянки та витребування земельної ділянки вартістю 604 190 грн у комунальну власність.

Зокрема, вироком у кримінальній справі встановлено, що з використанням підробленого державного акта про право приватної власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку фізичною особою, яка достовірно знала, що така земельна ділянка їй у власність не надавалась, укладено договір купівлі-продажу спірної земельної ділянки.

Згідно з ч. 6 ст. 82 ЦПК України, вирок суду в кримінальному провадженні, який набрав законної сили, є обов’язковим для суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалений вирок. На підставі цього судом винесено рішення на користь міської ради, в інтересах якої до суду звернулись органи прокуратури, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області