Франківець за "виграну автівку" перерахував шахраям понад 42 тисячі гривень


«Ви виграли автомобіль!»: Саме таке смс-повідомлення отримав днями 22-річний житель обласного центру. «Щасливця» не збентежив навіть той факт, що за виграш треба спочатку заплатити чималу суму, а вже потім забрати машину. Виконавши всі умови «організаторів акції», потерпілий не тільки не дочекалася автомобіля, а й втратив всі заощадження.

До чергової частини Івано-Франківського відділу поліції звернувся місцевий мешканець із заявою про те, що невідомі обманом заволоділи його грошами. З’ясувалося, що потерпілому надійшло повідомлення про те, що він виграв автомобіль«КІА». Зрадівший, хлопець передзвонив за вказаним номером, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Невідома дівчина, яка йому відповіла, розповіла умови отримання «призу».За її словами, необхідно було перерахувати один відсоток від вартості авто. Франківець так і вчинив, та коли через термінал відправив останній платіж, «організатори акції» перестали виходити на зв'язок. Тільки тоді постраждалий зрозумів, що це була шахрайська пастка і ніякого розіграшу в реальності не існує.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство».

Щоб не стати жертвою шахраїв, пам’ятайте:

- якщо ви не брали участі у акціях або лотереях, то не могли і стати їх переможцями чи призерами;

- жодна компанія не подарує вам автомобіль (холодильник, ноутбук чи іншу вартісну річ) тільки тому, що ви існуєте;

- з переможцями акцій, які виграли дорогі призи, їх організатори зазвичай зустрічаються особисто, оскільки такі заходи проводяться винятково з рекламною метою;

- при отриманні виграшу переможці акцій не повинні сплачувати організаторам жодних держмит чи інших зборів.