Франківка перемогла на обласному етапі Міжнародного конкурсу з мови


Днями на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся другий, обласний, етап XIX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Перемогу серед студентів коледжів Прикарпаття здобула студентка 2 курсу 30 групи Іванна Плешкан, пише прес-служба університету.

Студентку до важливого випробування готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків. За її словами, журі обласного етапу особливо відзначило творчу роботу дівчини.

«Іванна є дуже сумлінною студенткою, яка показує хорошу успішність з усіх дисциплін, — розповідає викладач. — Минулого року, навчаючись на першому курсі, вона також брала участь в цьому конкурсі. Цього року твір обласного етапу мав тему «Що важливіше, як жити чи для чого жити». Також були й інші непрості завдання, наприклад, відредагувати текст, написати словниковий диктант тощо. Ми багато готувалися, працювали разом, тож маємо такий добрий результат».

Попереду в Іванни Плешкан чергове і ще важливіше випробування — всеукраїнський етап міжнародного мовного конкурсу. Він запланований на лютий.