Франківки діляться рецептами: Паска за бабусиним рецептом від Галини Баранкевич


У кожній прикарпатській родині активно готуються до Великодня. Одним із обов'язкових атрибутів цього величного свята є паска у великодньому кошику.
Її кожна поважна газдиня пече по-своєму, часто за рецептом, який передався від мами чи бабусі. Втім, дехто експерементує та робить великодній хліб за новим, модним рецептом.

Кореспондентка Бліц-Інфо розпитала франківок про їхні рецепти пасок та сімейні традиції.

Заслужена артистка України, акторка франківського драмтеатру, співачка, лемкиня Галина Баранкевич рецепт пасочки, отримала від своєї бабусі Віри Баранкевич (по лінії тата), яка жила у містечку Жидачів Львівської області.

"За цим рецептом випікаю паску уже 9 рік підряд. Підготовка до Великодня - це для мене щось особливо -родинне, зближуюче, святкове, духовне. І всі приготування, які пов'язані з цим святом (навіть прибирання будинку) для мене дуже важливі і я навіть не можу назвати їх роботою.Швидше за все, це - традиції, які в моїй сім'ї дуже дотримуються. Найперше це те, що Паска повинна бути домашньою і спеченою власними руками. Друге це те, що сім'я збирається разом і йде до церкви і вже тоді спільний родинний стіл", - підкреслює Баранкевич.

Рецепт паски за бабусиним рецептом від Галини Баранкевич

1л. Молока теплого (не гарячого),

2 яйця,

0,5 пачки дріжджів,

1 кулак цукру,

Все розміщуємо і розчина кисне 2 години. Тоді додаємо ще 2 яйця(можна жовтки), потім сіль, кулак цукру, 1/4 пачки маргарину, 1 ст.л. олії, мука.

Вимішувати ретельно, не менше 30 хвилин і залишити киснути ще на 2 години.

Потім потрібно швидко викласти у форми, (до половини форми і ні в якому разі тісто не рвати шматками). Одразу викладаємо оздоблення та мастимо зверху яйцем Далі перехрестити паски і в духовку. Пекти близько 50 хвилин.

До теми: Паска нашвикоруч від вокалістки "Фанкового ґанку"

Старовинна паска від прокурора Надії Дуленчук

Великодня паска від депутатки Наталії Щербій

Модна паска від кулінарної вар'ятки Ольги Мончук

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!