Франківськ - це взаємно. Команда активістів запропонувала оригінальний туристичний бренд


Івано-Франківськ – одне з небагатьох міст, яке досі не має повноцінного бренду. Над цим завданням зараз активно працює міська рада спільно з проектом ПРОМІС. І зараз можна впевнено стверджувати, що створення бренду вже на фінальному етапі.

Ще в травні-місяці оголосили конкурс на розробку бренду Івано-Франківська. Технічні завдання розробив ПРОМІС, посилаючись на прагнення громади та стратегію розвитку міста загалом. Свої пропозиції подавали всі охочі. Так отримали 16 ідей від 5-ти різних авторів. Напередодні конкурсна комісія розглянула всі заявки, з яких голосуванням обрали 6 ідей-фіналістів. Серед обраних -і заявка команди "Брендарі" та "Франківськ Який Треба Берегти".

"Вважаємо, що бренд має дати мешканцям, туристам, інвесторам та іншим зацікавленим групам відповідь на запитання «Чому мені обрати саме Франківськ?»

Ми помітили, що Франківськ є чи не єдиним містом України з такою великою кількістю вдалих і активних громадських ініціатив і прикладів об’єднання громадськості, влади та бізнесу. Наприклад: Urban Space 100, Свято ковалів, День вуличної музики, Бастіон, Промприлад, Дім Сірка, Intellect Hub, Porto Franko, Тепле місто, Конкурс Child Friendly Public Space, ФранківськЯкийТребаБерегти, ФК Прикарпаття та ін. Список неповний і у кожної з ініціатив є свої симпатики та антипатики, але факт того, що вони відбулись є дуже важливим.

Можливо Франківськ дозрів трохи швидше, ніж інші українські міста. Бо є розуміння того, що такі ініціативи і проекти можливі лише у готовому до них середовищі. Саме у цьому Івано-Франківськ унікальний. Є безліч міст, які задавили б ініціативність байдужістю. Але Франківськ – це місто, у якому вдається. Воно відповідає взаємністю.

Франківськ — це взаємно", - пояснюють концесію запропонованого бренду в мережі дизайнери.