Франківськ отримає стадіон для проведення національних змагань і підготовки збірної України


Федерація легкої атлетики України продовжує роботу щодо розбудови легкоатлетичної інфраструктури в Україні.

Днями президент ФЛАУ відвідав Прикарпаття, щоб продовжити роботу в напрямку їх реалізації, а також певною мірою проконтролювати, як виконуються попередні домовленості.

"Приємна новина - рішення щодо реконструкції стадіону Івано-Франківського національного технічного Університету нафти та газу вже прийняте. Кошти на це виділено, проведено тендер на реконструкцію і найближчим часом має бути підписано контракт з компанією, яка виконуватиме роботи, і вони невдовзі розпочнуться. Вже цього року стадіон, принаймні його основне ядро, має бути введено в експлуатацію. Ми плануємо, що він отримає третю категорію ІААФ. Матиме вісім доріжок по колу, будуть обладнані всі необхідні легкоатлетичні сектори. Покриття буде постелено фірми Conica",- розповідає Ігор Гоцул.

Таким чином, в Україні з’явиться ще один стадіон, на якому можна буде проводити національні змагання та збори національної збірної. Він розташований в гарному місці, сам Університет має хорошу інфраструктуру, поруч – два ігрових зали, басейн, сауна, харчовий блок, є медичний супровід. Територія дозволяє обладнати додаткові місця для проведення тренувального процесу.

Також наступного року мають бути введені в експлуатацію розминочний стадіон та допоміжні поля. Все це разом є чудовим рішенням, яке дозволить суттєво розширити географію легкої атлетики. У тому, щоб всі роботи були виконані якісно і у заплановані терміни, дуже зацікавлені і Університет, і обласна та міська влада.

Активно також працюють ФЛА Івано-Франківської області, яка контролює процеси відповідності стадіону стандартам ІААФ, а також обласне управління спорту.

"Отож, ми тут дуже швидко рухаємося – плани були намічені буквально декілька місяців тому, і зараз вони вже втілюються в життя. Також ми мали плани побудувати в Івано-Франківську легкоатлетичний манеж. На жаль, вони поки що відкладаються, оскільки рішення про початок робіт по цьому проекту не пройшло сесію через скандал, пов’язаний з власниками землі і різними інтересами, які там присутні. Отож, цей проект з порядку денного не знімається, а лише на певний час відкладається для пошуку оптимального рішення",- каже Ігор Гоцул.