Франківськ поступився Тернополю званням "Молодіжної столиці України"


Міністерство молоді та спорту України спільно з Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України в березні 2019 року оголосили старт конкурсу «Молодіжна столиця України 2020», метою якого є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України.

У фінальну частину конкурсу з поміж 48 заявок від міст нашої держави потрапили: Вінниця, Івано-Франківськ, Кременчук, Миколаїв, Одеса, Тернопіль, Умань, Харків, Хмельницький, Чернівці, інформує пресслужба офіційного сайту Івано-Франківська.

10 грудня відбулося публічне засідання Наглядової ради на якому кожне з міст-фіналістів мало змогу виступити з власною презентацією про своє місто.

Івано-Франківськ представляла делегація у складі чотирьох осіб: Олександр Левицький – заступник міського голови; Назар Рогів - начальник управління інфраструктурної політики, Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міської ради; Мар’яна Циганин - член ГО «Консалтингові технології» та Ольга Мельнікова – головний спеціаліст відділу молодіжної політики Департамент молодіжної політики та спорту міської ради.

За результатами голосування представників оргкомітету конкурсу - Молодіжною столицею України було оголошено місто Тернопіль, а м. Івано-Франківськ, як і всі міста-учасники фіналу, отримали подяки за активну та гідну участь у конкурсі і увійшли до переліку кращих 10-ти міст України, дружніх до молоді.