Франківськ презентував туристичний потенціал на Міжнародній ярмарці у Мінську


3-6 квітня у Мінську (Республіка Білорусь) проходила XXII Міжнародна весняна ярмарка туристичних послуг «ВІДПОЧИНОК-2019».

Виставка є однією з найвідоміших та відвідуваних у Республіці Білорусь, що надає можливості промоції регіонів та налагодження нових ділових контактів, йдеться на сайті міста.

Представник відділу міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради вперше презентував туристичний потенціал Івано-Франківська, промоційну продукцію про місто, туристичні дестинації та можливості для міжнародного туристичного ринку. На об’єднаному стенді від України також були представники з Трускавця, Львова, Чернівців, Тернополя, Одещини, Яремчанщини тощо.

Серед гостей та відвідувачів виставки стенд УКРАЇНА відвідав Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим та Міністр спорту та туризму Республіки Білорусь Сергій Ковальчук.

4 квітня у приміщенні Посольства України в Білорусії відбулася зустріч Посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима із представниками України на Міжнародній весняній виставці туристичних послуг «ВІДПОЧИНОК-2019».

Під час зустрічі обговорювалось питання подальшого розвитку українсько-білоруського співробітництва у сфері туризму, а також питання, які стоять на заваді його успішному розвитку.

Також розглядались  можливості налагодження ефективної взаємодії між українськими туроператорами та Посольством України з метою оптимальної презентації туристичних можливостей України в Республіці Білорусь.

Республіка Білорусь входить до топ-3 країн, громадяни яких відвідують Західну Україну з туристичною метою. Відповідно до даних Київської туристичної Асоціації, 2018 року в Україну прибули 313 тисяч білоруських туристів, що на 24% перевищує показники попереднього року.