Франківськ увійшов у п'ятірку найпопулярніших літніх маршрутів українців


Сервіс BlaBlacar назвав найпопулярніші карпулінгові маршрути, якими користувались українці влітку 2019 року.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на дані компанії.

Так, найбільш пожвавленим напрямком по Україні та найближчих країнах серед користувачів сервісу BlaBlaCar стало Київ-Чернігів.

"Примітно, що Одеса, яка в минулому році очолювала топ літніх напрямків, в 2019 році за кількістю запропонованих місць виявилася на другому місці списку", - говорять в компанії.

У топ-5 популярних напрямків увійшли: Київ-Одеса, Київ-Черкаси, Миколаїв-Одеса, Івано-Франківськ - Львів.

Крім це, в BlaBlaCar відзначають високу активність за напрямками Луцьк-Львів, Київ-Прилуки, Київ-Львів, Житомир-Київ, Львів-Червоноград.

Серед курортних регіонів одним з найбільш популярних маршрутів став Буковель. За три місяці літа українці запропонували близько 7 тис. Місць в своїх автомобілях, що на 30% більше, ніж в 2018 році.

Влітку 2019 роки українці їздили на BlaBlaCar в курортні міста і селища країни, серед яких були Бердянськ (Запорізька обл.), Кирилівка (Запорізька обл.), Залізний порт (Херсонська обл.), Затока (Одеська обл.), Південне (Одеська обл .).

На характер поїздок українців впливає безвізовий режим з європейськими країнами. З України користувачі їздять до Кракова, Варшави, Москви, Білгород, Вроцлав і Будапешт. А перебуваючи за кордоном, найчастіше українці користуються сервісом BlaBlaCar в Польщі.