Франківська активістка у суді довела, що її тексти про Небесну сотню вкрали


Після півторарічної судової тяганини голова обласної організації “Молода Просвіта” Євгенія Бардяк відстояла своє авторське право на тексти про Небесну сотню з Прикарпаття.

Як відомо, у 2015 на Прикарпатті за кошти з бюджету видали книгу про героїв Революції гідності з Івано-Франківщини "Книга Скорботи Пам'яті і Шани України".  Проте навесні 2016 розгорівся скандал.Євгенія Бардяк в соцмережі звинуватила редколегію, яка готувала видання, у плагіаті.

Слід додати, згадану книгу видав Івано-Франківське обласний відділ пошуково-видавничого агентства «Книга пам’яті України» за кошти з бюджету. Оскільки у редакції відмовились вилучати тираж та визнати факт порушення авториських прав, а називали публікукацію лише технічною помилкою, Бардяк пішла до суду. Вимагала визнати порушення авторських справ, припинити розповсюдження вищезгаданої книги, вилучити весь тираж та принести публічні вибачення в обласних ЗМІ.

Після тривалої судової тяганини суд виніс рішення - задовольнити позовні вимоги частково.  А саме, визнати порушення авторських прав Євгенії Бардяк. Про це активістка розповіла на своїй сторінці в мережі, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

 У решті позовних вимог суддя Пастернак відмовила

Світлина від Eugeniya Bardyak.

Світлина від Eugeniya Bardyak.

Плагіат чи вшанування? Авторів видання про Небесну Сотню Прикарпаття звинуватили у літературній крадіжці