Франківська мерія звернулась до Кабміну через скандальну ділянку під будівництво


Сьогодні, 16 липня о 12-й мала відбутися зустріч міського голови Івано-Франківська з мешканцями Хіміків - Тролейбусна, які протестують проти забудови останньої зеленої зони в їхньому районі і вже тричі перекривали дороги. Місце - 24 школа.

Втім, від мерії на зустріч приїхав заступник міського голови Микола Вітенко. Чиновник пояснив людям, що зараз триває робота над вирішенням проблеми, а міський голова прислав його та профільних фахівців обговорити з людьми технічні питання.

Втім мешканці заявили, що хочуть поспілкуватися саме з міським головою і дізнатись його позицію. Тож обурені вони пішли перекривати вулицю Галицьку, щоб привернути до себе увагу мера.

Після двох годин блокади Руслан Марцінків запропонував людям зустрітися во 18.00 год. в міській раді і поспілкуватися. Окрім того, в себе на сторінці мер запевнив, що міська вдала докладає усіх зусиль, щоб у найкоротші терміни вирішити проблему.  

"У зв’язку із тим, що жителі прилеглих будинків виступають проти забудови, рішенням минулої сесії створено робочу групу. Так, вже відбулося 2 засідання групи під головуванням заступника Олексія Кайди та першого заступника Миколи Вітенка. В рамках робочих зустрічей дали доручення відшукати альтернативну земельну ділянку в іншому місці, щоб запропонувати її для ведення будівництва. Також звернулися офіційним листом до Кабінету Міністрів України щодо скасування рішення про виділення земельної ділянки", - написав Марцінків. 

Нагадаємо, на вулиці Хіміків, будівельна компанія "Вертикаль" збирається будувати дві десятиповерхівки впритул до школи. Однак, мешканці прилеглих будинків не хочуть, щоб від них забирали єдину зелену зону.  

У зв'язку з цим, 10 липня люди вирішили облаштовувати майбутній сквер. Натомість, сьогодні невідомі повиривали насадження. Люди стверджують, що це були працівники компанії "Вертикаль". Тож 13 липня мешканці Тролейбусної-Хіміків в знак протесту проти будівництва двох багатоповерхівок біля школи №24 перекрили трасу на львівський напрямок.

До слова, 3 липня забудовник попри конфлікт розпочав будову на конфліктній землі. В цей же день, франківці блокували дорогу, щоб робоча техніка не проїжджала на прибудинкову територію. Ввечері  перекрили Целевича, а наступного дня - Галицьку.

До теми: Ми не дозволимо будувати: Мешканці Пасічної виступили проти двох багатоповерхівок

 Мешканці Пасічної хочуть судитись з забудівником, щоб захистити зелену зону

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини