Франківська міськрада просить прем'єра допомогти побороти нелегальні заправки


Сьогодні, 2 травня триває засідання 19 сесії Івано-Франківської міської ради. Серед іншого депутати розглянули питання функціонування незаконних автозаправок в Івано-Франківську.

Зокрема за словами очільника КП “Муніципальна варта” Богдана Кухарука, його працівниками виявлені 25 нелегальних АЗС, які торгують і не сплачують податки.

"Я вже давно просив створити робочу групу у складі поліції, ДФС, яка б зайнялась цим питанням, але вже третій місяць нічого не змінюється", - наголосив Кухарук.

Як пояснив заступник начальника ДФС в області Віктор Глушпенко, боротьба з нелегалами триває вже не перший рік, але є проблеми.

“Діяльність на цих заправках здійснюють особи без державної реєстрації. До них можна застосовувати адмінштрафи, які мають складати ДФС або МВС. Проте ці підприємці просто закривають ворота і всіляко не пускають нас на територію”,- пояснив заступник начальника ДФС в області.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків наголосив, що про ці нелегальні заправки всі знають, але з ними ніхто не бореться.

“Ці заправки розміщені у житловому секторі. А якщо станеться біда, то хто буде відповідати? Вартові молодці, що фіксують ці порушення і мають цілий список, але далі цим мало б займатися УЗЕ, проте цього не відбувається. Напевно, просто немає політичної волі”, – впевнений Марцінків.

У підсумку, міськрада одноголосно прийняла рішення звернутися до премєр-міністра Володимира Гройсмана, міністра МВС Арсена Авакова, голови ДФС України Мирослава Продана з метою боротьби з нелегальними заправками.