Франківська міськрада звернулась до парламенту щодо прийняття антиолігархічних законів


Сьогодні, 2 травня розпочалось засідання 19 сесії міської ради. На засіданні присутні 37 депутатів

Першим питанням порядку денного депутати розглянули звернення  до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Зокрема у зверненні пропонується прийняти ряд законів щодо повернення капіталів з офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України, заборони приватизації стратегічних підприємств, справедливих тарифів та ін..

 «Ці починання підривають самі основи олігархічного ладу в Україні. Це ‒

системний план ліквідації олігархії як явища. І нагальне завдання ‒ якнайшвидше

запустити цей процес. Часу на бутафорні реформи вже немає. Вікно можливостей

для докорінних перетворень в Україні закривається. Кожен українець повинен

усвідомлювати: залишити при владі олігархів ‒ це не тільки позбавити майбутнього

власних дітей, це ‒ втратити Державу. Враховуючи вищевикладене, ми ‒ депутати Івано-Франківської міської ради ‒ вимагаємо від Верховної Ради України негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень», - зачитав мер.

Окрім того міський голова зауважив, що понад 30 міських ради вже прийняли аналогічні звернення, а в п’ятницю його прийняла і наша обласна рада.

Опісля питання винесли на голосування. За звернення проголосували 23 депутати. Не голосувала тільки фракція УКРОПу.

Втім, одразу ж після прийняття рішення депутати від УКРОПу Віталій Мерінов і Мстислав Тарас почали кричати на весь зал і вимагати, щоб їм дали слово для обговорення.

«Ми хочемо запитати чому так довго роблять вулицю Лесі Українки та Вовчинецьку, чи тут немає корупції», - почав викрикувати Мстислав Тарас і підбіг до міського голови.

Водночас секретар міськради попросила депутатів вести себе пристойно, а не як «гопники». Окрім того їх питання не мають відношення до цього звернення. Слова секретаря підтримали оплесками депутати і присутні учасники АТО.