Франківська студентка презентувала жуйку від пародонтиту на зустрічі талановитої молоді


Студентка 2 курсу спеціальності “Хімія” Прикарпатського університету Вероніка Нетикша у Києві на зустрічі талановитої молоді країни з президентом України представила проект “Жуйка на основі меду, воску і прополісу для профілактики і лікування пародонтиту”.

Керівником цього проекту є професор кафедри хімії факультету природничих наук нашого університету, доктор технічних наук Сергій Курта, інофрмує прес-служба вишу.

Презентація у столиці відбулася після того, як ця цікава наукова розробка студентів нашого університету перемогла у конкурсі стартапів Івано-Франківська. Сьогодні вона знаходиться на стадії клінічних випробувань в Науково-дослідному центрі молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок Ужгородського національного університету.

Варто зазначити, що у Києві були представлені винаходи та пілотні розробки шкільної та студентської молоді у багатьох різних сферах. Зокрема, майбутні Нобелівські лауреати презентували методи ранньої діагностики онкозахворювань, моделі розумних теплиць для вирощування сільгосппродукції, моделі інноваційної очисної системи для фільтрування води, біологічні методи очищення ґрунтів, обладнання для вимірювання рівня забруднення повітря, проекти в сфері штучного інтелекту тощо.