Франківські АТОвці можуть отримати півгектара землі під будівництво


На засіданні комісії облради з питань аграрної політики і земельних відносин розглянули питання щодо затвердження документації про поділ земельної ділянки на вулиці Довженка, 21.

Зокрема йдеться про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою для будівництва багатоквартирного будинку для учасників АТО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами начальника відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування Анатолія Прокопіва, проект пройшов усі погодження.

Зараз ділянка 1.4 гектара, знаходиться в користуванні обласної ради. Відповідно до проекту рішення її розділять на дві ділянки площею 0.9 та 0.5 гектара. Також нададуть дозвіл ГО “Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО” для зміни цільового призначення ділянки площею 0,5 га із земель для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови на землі для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 

Присутні на комісії депутати поцікавились у представника від учасників АТО, чи вони не проти такого рішення і чи не будуть їх ображати забідівники. На це Тарас Кузь запевнив, що всі питання узгоджені і квартири у новобудові отримають учасники АТО.

"Ми ведемо перемовини з різними забудівниками. Є пропозиції. Зважаючи на позитивний досвід у цій сфері я сподіваюся що вже скоро відбудеться вручення цих квартир учасникам АТО. Практично всі з них є працівниками військкомату, вони давно стоять на черзі, є учасниками АТО, бойовими офіцерами", - сказав Кузь.

Заслухавши інформацію, члени комісії винесли це питання на розгляд сесії облради.