Франківські атовці очікують провокацій від поліції через незаконне будівництво


У середу, 2 травня на сесії Івано-Франківської міськради розгорівся конфлікт через питання про надання земельної ділянки для будівництва житла учасникам АТО.

Мова йде про ділянку на вулиці Коновальця 86 В, на яку претендували дві організації ветеранів АТО. Щоб не сваритись з побратимами ГО "Воїни України", міська Асоціація публічно відмовилась від цієї землі. За словами голови Асоціації Василя Андріїва, будинок на цій землі вже зведений, тож атовців хочуть використати для легалізації незаконного будівництва. Хоча на сесії представники організації "Воїн України" запевняли, що вони не мають відношення до поліції. Втім, зараз в міській Асоціації очікують провокацій від поліції. Про це в мережі Facebook повідомив голова міської асоціації Василь Андріїв. 

"Ми віднині очікуємо від керівників правоохоронних органів провокацій та реальних спроб нав'язати нам шиті "білими нитками" справи проти членів правління та ключових осіб. Застерігаємо вас від необдуманих дій та вчинків, які можуть породити прямий та чіткий спротив. Вважаємо за необхідне вам нагадати, що правоохоронні органи мають забезпечувати порядок та підтримувати Закон, а не під час війни вести не законний бізнес та підставляти учасників АТО заради досягнення власних, меркантильних цілей. Ми на сесії озвучили, що настав час називати речі своїми іменами", - написав Андріїв.

Ветерани також запевнили, що готові до боротьби за справедливість і будуть стояти один за одного до останнього.

"Дуже шкода, що ви не усвідомлюєте, що суспільство вже інше, і ті чорні схеми, які передавались в "на слідство" вже не пройдуть, особливо із бійцями, які пройшли війну. Маєте бажання натравлювати одних на других? Такий ваш план?Хто копає яму іншому, сам в неї з часом і впаде, так говорить приказка... Пам'ятайте про це...", - підсумував Андріїв.