Франківські атовці провчили водія, який відмовився везти їх побратима


В четвер, 18 жовтня водій рейсового автобуса Івано Франківськ - Іваниківка відмовився везти ветерана АТО Василя Поповича по посвідченню учасника бойових дій.

За словами дружини Василя Поповича, водій сказав, щоб ветеран не їхав з ним, а йшов на Заберезький автобус, бо з ним він вже кілька разів їздив.

Ветеран звернувся за підтримкою до своїх побратимів з  ГО “Обласна спілка учасників АТО”. Воїни зустрілися з водієм-хамом і провели роз'яснювальну бесіду.

"Я попереджаю вас останній раз. Завтра на вас буде написана скарга в Управління транспорту і буде накладений штраф. Я вас попереджаю востаннє: якщо не дай Бог ще хоч один учасник бойових дій поскаржиться, що ви не хочете його перевозити, ми прийдемо в кількості 30-40 чоловік, сядемо до вас у маршрутку і будемо цілий день возитися на Іваниківку і назад!", - попередив голова організації Андрій Долик.

Відео розмови Василь Попович виклав у мережу.

устріч хлопців АТО із перевізником Івано Франівськ Івааниківка, який відмовлявся мене перевозити по посвідченню УБД", - підписав ветеран.

Нагадаємо, згідно зі ст. 12 п. 7 Закону України, учасники бойових дій мають право на безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.