Франківські будівельники використовують новітні методи ремонту житла


Якісні матеріали та ідеально рівна поверхня — франківські будівельники використовують новітні методи ремонту житла.

Зокрема, цією стравою вже сім років займається фірма "Стяжка ІФ". Вона одна з небагатьох хто робить напівсухе машинне стягування. Для цього беруть лише чисті матеріали, як до прикладу, кварцовий пісок та митий відсів. А ще фіброволокно, пластифікатор та цемент вищого ґатунку. У підсумку бетон не просідає, не тріскається та виходить рівним.

Будівельники кажуть, що такий спосіб популярний в Європі, адже мокра стяжка має чимало недоліків.

«В мокрій стяжці є більше води, яка випаровується, тож стяжка місцями просідає. У напівсухій стяжці йде менша кількість води, тож, як стягнули робітники стяжку – так вона і виходить після шліфування», - пояснює керівник фірми "Стяжка ІФ" Роман Корчак.

Ходити поверхнею з напівсухої стяжки можна вже на другий день. А на п'ятий — продовжувати ремонтні роботи. Щоправда, повне застигання бетону відбудеться за три тижні. На поверхню можна з легкістю вкладати плитку — бетон не потребує додаткового вирівнювання. Така стяжка може використовуватися і для теплої підлоги. Щоправда, за певних умов.

«У першу чергу повинна бути ізоляція стяжки. Вона не має бути хімічно зв’язана з підлогою та стінами. Також повинна бути правильно обрана товщина стяжки. По теплій підлозі ми рекомендуємо клієнтам заливати від 5 до 8 сентиментів, не більше», -  зауважує Корчак.

Ще одна перевага методу напівсухої стяжки — це швидкість. Будівельники можуть залити до 250 квадратних метрів бетону за один день.

Нині фірма «Стяжка ІФ» працює в місті та області з кінцевими клієнтами. А з 2012-го року — з будівельною компанією ВАМБУД.

​Відео: 402 канал