Франківські чиновники розвивають свої пабліки у “Фейсбуці”


Івано-Франківські чиновники переходять в режим он-лайн. Мерія перевірила виконання домашнього завдання для комунальних підприємтсв та установ – зареєструватися у соціальних мережах. Їхні офіційні сторінки та пабліки повинні бути активними і мати достатню кількість підписників.

Саме це, вважає керівництво міста, свідчить про бурхливу діяльність підприємств, принаймні для інтернет-користувачів, пише ВЕЖА.

Івано-Франківськ вже традиційно очолює рейтинги доступу до публічної інформації. Офіційні сайти міськвиконкому розвиваються в ногу з часом та відповідно до запитів громадськості.

В міськвиконкомі проаналізували ефективність он-лайн спілкування чиновників. Фахівці МВК запевняють, “Фейсбук” набирає популярності , однак не слід забувати про вимоги законодавства щодо висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування.

Найпопулярнішим пабліком в соцмережах залишається “Комуналка.іф”. Кількість підписників тут понад 20-ти тисяч. Адміністраторами сторінки є керівництво департаменту та структурних підрозділів. Вони наповнюють паблік інформацією та спілкуються безпосередньо з громадою міста. А от управління капітального будівництва поки в статусі “оф -лайн” . Пояснюють, для ведення інформаційної діяльності в соціальних мережах потрібно ввести відповідну посаду.