Франківські чиновники закривають очі на неправомірні дії директорів шкіл


Управління культури Івано-Франківської міської ради провело чергову перевірку у дитячій музичній школі №1 з приводу скарг вчителів на те, що їх примусово відправляють у відпустки за власний рахунок, і не виявило порушень.

«У ході проведеної чергової перевірки за інформацією щодо примусового надання відпусток без збереження заробітної плати та погроз з боку адміністрації Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 стосовно скорочення педагогічних годин працівникам закладу встановлено, що вищезазначені факти не підтвердилися», - йдеться у відповіді на депутатський запит Сергія Адамовича, за підписом в. о. начальника міського управління культури Любомира Никорака, пише "Галицький кореспондент".

У відписці також йдеться, що на виконання розпорядження облдержадміністрації «з метою економії бюджетних коштів з 01.09.2013 р. планується збільшення розміру плати за навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах та оптимізація навчального навантаження викладачів шкіл естетичного виховання».

«Таке обґрунтування не відповідає чинному законодавству. Музичні школи є комунальними і фінансуються з міського бюджету Івано-Франківська. Отже немає жодних підстав для прийняття таких рішень, - обурюється депутат обласної ради Сергій Адамович. - Крім того, нещодавно Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко на брифінгу повідомив, що плата за навчання дітей у музичних школах підвищуватися не буде, оскільки вона має бути обґрунтованою і доступною для батьків».

Нагадаємо, на початку червня вчителі музичної школи №1 заявили про те, що під тиском дирекції змушені писати заяви на відпустки без збереження заробітної плати. Директор школи пояснював підлеглим, що виконує вказівку міського управління культури з метою економії бюджетних коштів. Натомість керівництво управління культури Івано-Франківського міськвиконкому стверджує, що ніяких вказівок щодо примусових відпусток не давало.

Наразі Адамович звернувся до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з проханням переглянути доцільність перебування Любомира Никорака на займаній посаді. «Подібні ініціативи в.о. начальника управління культури виконавчого комітету п. Л.Никорака розцінюю як шкідництво і пропоную розглянути доцільність його подальшого перебування на займаній посаді», - йдеться у депутатському зверненні.