Франківські депутати просять кошти з держбюджету, аби купити інсулін


В Івано-Франківську триває 26-та сесія міськради. На порядку денному понад 30 питань. У залі присутні 35 депутатів.

Серед іншого, депутати звернулись для виділення додаткових коштів для забезпечення хворих із цукровим діабетом у повному обсязі безоплатними препаратами інсуліну відповідно до постанови Кабінету Міністрів України.

Секретар міської ради Оксана Савчук зауважила, що наразі  виникла серйозна проблема, яка стосується придбання інсуліну. Зокрема, Станом на 1 червня в Івано-Франківську на обліку перебуває 1187 осіб, які постійно використовують препарати інсуліну за життєвими показаннями, з яких - 84 особи дитячого віку.

За її словами, цього року на відшкодування вартості препаратів інсуліну для Івано-Франківська було виділено 5 213,5 тисяч гривень або 55,0 % від мінімальної потреби, при мінімальній розрахунковій потребі 9 417,7 тисяч гривень на 2019 рік.

«Наразі перераховано тільки 50% від річного плану. Залишок коштів до кінця року складає 2 мільйони, при реальній потребі понад 6 мільйонів. З міського бюджету також виділяються кошти на придбання тест-смужок та інших медикаментів», - зазначила Савчук.

Секретар міськради наголосила, що наразі заборгованість перед аптеками складає 846 тисяч 170 гривень. Її зможуть погасити не раніше серпня цього року.

Заслухавши звернення «За» проголосували» 33 депутати.