Франківські депутати виступили проти нового Трудового кодексу


Сьогодні, 11 квітня, в Івано-Франківську розпочалася позачергова сесія міської ради.

Серед іншого, депутати підтримали звернення до президента України, кабінету міністрів України, Верховної ради щодо несприйняття проекту Трудового кодексу України.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, депутати Івано-Франківської міської ради категорично проти кодексу написаного під піддиктовку олігархів, інформує кореспондент Блц-Інфо.

«Даний проект є антиукраїнським та може призвести до найбільшої загрози - трудової міграції. В умовах коли українці мають найнижчу в Європі зарплату, коли частка комунальних тарифів у ній є критично великою, відкидання українців-працівників у безправ’я є прямою пропозицією до виїзду за кордон», - йдеться у зверненні.

Як зазначається, основними причинами відкинути проект є:

1) Фактично скасовується 40-ка годинний робочий день. Тож роботодавці зможуть змушувати людей працювати довше, а якщо й захочуть – то й без додаткової оплати.

2) Суттєво обмежуються права профспілок, як захисників прав працюючих українців.

3) Працевдавцям дозволиться вести відео спостереження за працівниками, здійснювати прослуховування робочих місць.

4) Олігархи змушують мовчати про все, що стосується їхньої роботи.

Тож франківські депутати пропонують запровадити прогресивну систему оподаткування за принципом «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки», а також зменшити кількість регуляторних вимог та перевірок для малого та середнього бізнесу.