Франківські депутати звернуться НАБУ через локомотиворемонтний завод


В Івано-Франківську триває чергове засідання сімнадцятої сесії Івано-Франківської міської ради.

Серед іншого, депутати підтримали «Звернення Івано-Франківської міської ради до Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НАБУ щодо сприяння у відновленні ефективної діяльності ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод». «За» проголосував 31 депутат, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, місто прийняло рішення про купівлю, двічі взяло участь у відкритому конкурсі, викупило завод, дотрималось усіх вимог Фонду держмайна, але акцій місто так і не отримало, адже немає висновку Антимонопольного комітету.

«15 листопада Івано-Франківською  міською радою було надіслано в Антимонопольний комітет заяву про надання дозволу на концентрацію та звернення про проведення попередніх консультацій. А вже 17 листопада надійшла відповідь про повернення заяви.

Незважаючи на звернення про проведення попередніх консультацій та неодноразові телефонні дзвінки до Антимонопольного комітету України, працівниками АНМКУ проігноровано право міськради щодо виявлення можливих недоліків», - йдеться у зверненні.

Марцінків зауважив, що досі немає офіційної відповіді, а неофіційна відповідь така: «якщо зараз дозволити купити Франківську ЛРЗ, то хто завтра заборонить Дніпру купити "Дніпросталь" чи Одесі Припортовий завод?».

«Наразі працівники без зарплати, але я обіцяю, що ми виплатимо їм її», - наголосив мер.

Тож депутати просять втручання з вирішення передачі пакету акцій у відповідності до чинного законодавства.

Водночас представник заводу Віктор Павлюк розповів присутнім, що зараз вже помітні результати роботи заводу під керівництвом міста.

«Якщо раніше ЛРЗ виробляв продукції на 800 тис. грн. при потребі у зарплатні понад 1 млн. грн., то за жовтень з новим керівництвом - на 1 млн. 700 тис. грн., за листопад - 3 млн. 300 тис. грн., а за грудень плануємо подвоїти останній показник», - зазначив фарнківець.