Франківські газовики далі нараховують коефіцієнт за спожитий газ


Прикарпатцям попри заборону облгаз продовжує нараховувати коефіцієнт за спожитий газ.

Зокрема, у мережі Facebook Наталія Лудчак розповідає, що 88-річна пенсіонерка отримала платіжку, де крім показів лічильника нараховано міфічний коефіцієнт в розмірі близько 300 гривень за один місяць.

Жінка розповідає, що додзвонившись до оператора прийшлось чекати близько 40 хвилин. Втім після з'єднання остання так і не змогла пояснити звідкіля з'явились додаткові 300 гривень.

"З жовтня 2018 в платіжки знову почали включати додаткові платежі. В березні проведена монетизація субсидій і знову нараховані коефіцієнти за лютий, однак у Львівській області вони скасовані за цей місяць. Львів і Івано-Франківськ знаходяться в різних державах? Коли попросили дати телефон начальника газового управління, нам грубо відмовили. Пояснили, що дана організація немає телефонів і інформація закрита. Оператор жодних питань не вирішує, до начальства не доступишся. Врешті розлючений оператор кинула трубку", - розповідає франківка.

Нагадаємо, так звані коефіцієнти приведення до стандартних умов були запроваджені 1.12.2015 для промислових підприємств. були спроби перекинути їх на побутових споживачів, але НКРЕ заборонило.

Наприкінці 2018 року облгази почали надсилати споживачам платіжки зі збільшеними, донарахованими обсягами споживання. 23 листопада 2018 року НКРЕКП заборонила облгазам здійснювати такі донарахування у платіжках. Облгази цю заборону проігнорували, а 15 лютого 2019 року подали на НКРЕКП до суду.