Франківські газовики кажуть, що новий тариф на доставку газу - збитковий


НКРЕКП затвердила для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» проект нового тарифу на послуги розподілу природного газу, який в 3,4 рази менший економічно обгрунтованого.

НКРЕКП встановила для АТ «Івано-Франківськгаз» тариф на послуги розподілу природного газу на рівні 1,224 грн за 1 куб.м (з урахуванням ПДВ), в той час як фактично необхідний тариф розрахований у розмірі 4,128 грн за 1 куб.м з урахуванням ПДВ. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківськгазу.

 АТ «Івано-Франківськгаз» наполягає на необхідності встановлення тарифу на послуги розподіл газу на рівні економічно обґрунтованого. Адже новий тариф не забезпечує належне фінансування робіт та матеріалів, необхідних для безпечного та стабільного газозабезпечення. Він приведе до того, що в 2020 році збитки АТ «Івано-Франківськгаз» складуть 411,0 млн грн.

Разом з тим, символічна зміна тарифу на доставку газу не дає можливості підняти зарплати працівникам АТ «Івано-Франківськгаз» хоча б до рівня, середнього для промисловості. Через це в компанії продовжиться відтік кадрів, який вже складає 8% на рік.