Франківські комунальники нарікають на рекордну кількість борщівнику біля озера


В Івано-Франківську комунальники активно косять траву.

Про це у вівторок, 4 червня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Посадовець розповів, що МДК прибирає газони вздовж червоних ліній доріг, кільцях, транспортних розв’язках та скверах Міцкевича, Руської трійці, Вали, Військових ветеранів та на вулиці Низовій.

На їхньому підприємстві траву мотокосами косять 10 робітників. На ширших територіях – трактор МТЗ-320 з навісною косаркою.

«Хочу зазначити, що у більшості скверів трактором покосити траву неможливо», - зауважив керівник комунпідприємства.

Бурко зазначив, що через те, що створили КП «Благоустрій» їхнє підприємство більше не проводить конкурси на косіння трави. А всі роботи проводяться згідно графіку.

За його словами, цього року вже робітники вже покосили  траву на всіх об’єктах. Зараз розпочали повторне косіння. А саме, мотокосами 291 тис м кв та трактором 252 тис м кв.

Водночас керівниця КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслана Василюк розповіла, що довкола міського озера траву косили двічі.

«Біля озера проблема в тому, що росте борщівник Сосновського. Тому ми покосили не тільки територію біля нього, а й довкола. Цього року його рекордно багато. Довкола всього озера був борщівник. З ним треба щось робити», - акцентувала Василюк.