Франківські комунальники порівняли зупинки з новорічними ялинками


Проходячи вулицями міста та розглядаючи архітектуру важко не помітити, що місця масового скупчення людей, зупинки громадського транспорту, опори освітлення та будівлі міста нагадують святкові новорічні ялинки...

Тільки замість іграшок – товстий шар розклеєних оголошень. Такі, на перший погляд, дрібниці, псують зовнішній вигляд і фасад будівель, а також спричиняють безліч клопоту і додаткових витрат. 

Інспектори Сектору нагляду виявляють порушників в ході проведення обстеження міста. Розклеєні оголошення фотографуються та подаються на автододзвін, або ж особисто повідомляється вказану контактну особу про порушення і відповідальність за нього.

На жаль, доволі багато людей не знають, що розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена в ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

А саме пунктом 13.7. Правил благоустрою міста Івано-Франківська «забороняється розклеювання оголошень, афіш на будинках, опорах електромереж, деревах та в інших не відведених для розклеювання місцях».

Відтак, франківців закликають франківців не порушувати законодавство.