Франківські комунальники розповіли, як боролися зі снігом


Ввечері, 20 січня В Івано-Франківську розпочались сильні снігопади. Відтак, дорожники зразу приступили до очищення доріг.

Про це сьогодні, 29 січня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів керівник Муніципальної дорожньої компанії Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, на підприємстві було організоване цілодобове чергування людей та техніки. Зокрема, для прибирання вулиць було задіяно дев’ять соле-піскорозкидачів, вісім тротуароприбиральних тракторів, три автогрейдери та один трактор Т-150.

«З початком снігопаду наші працівники зразу почали обробляти дороги протиожеледними матеріалами. Йде посипання, після чого утворюється снігова каша, її очищують і знову посипають. Так триває, поки повністю не очистять дорогу», - розповів комунальник.

Бурко відзначив, що для розчищення важкодоступних місць та посипання пішохідних зон були задіяні робітники з благоустрою, аварійно-ремонтна бригада. Також паралельно працювала техніка на тротуарах. А вечері додатково залучали автогрейдери.

Водночас представник МІУК зауважив, що для очищення снігу було задіяно 123 двірники, та техніку для очищення міжбудинкових проїздів.

«Велика кількість припаркованих автомобілів у дворах не дає можливість нормально прочистити проїзди», - каже представник компанії.