Франківські комунальники розповіли, як підготувались до зими


Муніципальна дорожня компанія ще влітку почала готуватись до осінньо-зимового періоду.

Про це ссьогодні, 13 листопада на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, було закуплені протиожеледні матеріали. Таким чином зараз у комунальників є 3000 тон відсіву гранітного з сіллю та 3700 тон солі тезнічної.  

«Для роботи техніки ми маємо 20 тон палива. Звичайно цього замало, але нещодавно ми провели новий конкурс та уклали угоду на закупівлю ще 65 тон палива. Також було укладено угоду з підрядною організацією для ліквідації наслідків негоди у випадках сильних снігопадів», - зауважив Бурко.

За словами посадовця, розроблено маршрути посипання та очищення доріг, площ та тротуарів міста. Загалом є девять марштрутів посипання та вісім тротуарних.

Також в МДК збудували агнар для зберігання посипних матеріалів та змонтували обладнання для приготування ропи.

Загалом для прибирання вудиць комунальники використовуватимуть 2 піско та солерозкидачі, 3 автогрейдери, 8 тракторів, ескаваторів-навантажувальників.

«Незважючи на брак працівників робочих професій ми набрали штат водіїв і трактористів. Вони працюватимуть у тр  зміни. Окрім того є 80 робітників з благострою та створено ааварійну бригаду для ремонту дорожніх знаків, перильних огороджень та ямкового ремонту доріг холодним асфальтом. Його купили 22 тони», - підсумував комунальник.