Франківські комунальники розповіли, як прибирають місто


Директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко вважає, що ще не варто переобладнувати автівки для очищення доріг від снігу. Адже на завтра знову обіцяють сніг.

Про це йшлось у вівторок, 26 березня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Техніку ми вже переобладнали. Якщо будуть незначні опади, то ми справимось, однак якщо випаде більше 10 см снігу, то буде біда», - каже Бурко.

За його словами, у нічний час вулиці прибирає машини «Скандія». Водночас тротуари та пішохідні зони прибирають порохотяги «Джонсон». До кінця тижня також запустять у роботу порохотяг «Dulevo».

«У нас щороку виникає одна і та ж проблема. Техніка, яка прибирає вулиці зупиняє свою роботу, тож на бордюрах утворюється болото», - зазначає посадовець.

Бурко розповів, що на їхньому підприємстві є 70 робітників благоустрою. Втім, за нормативами їх повинно бути 180. Однак, за словами Бурка, такого ніколи не буде.

Відтак міський голова доручив керівнику департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайлу Смушаку створити графік прибирань у мікрорайонах.

Директор КП «Дирекція замовника» Василь Білик зазначив, що найбільше проблем з прибиранням контейнерних майданчиків.

«Вітер розносить сміття, а біля самих майданчиків – болото», - каже комунальник.

Водночас керівниця міського парку Руслана Василюк розповіла, що свої території прибирають щодня. Втім, стихійне сміттєзвалище утворилось біля садового товариства «За мир». Заступниця директора ПрАТ «Автотранспортне підприємство – 0928» Ірина Ружицька пояснила, що голова садового товариства самотужки ліквідував контейнерний майданчик, тож люди весь час шукають місце де викинути своє сміття.

«Це головний біль не тільки КП «Центр розвитку міста та рекреації», а й наш. Люди несуть сміття як не у парк, то до  найближчого контейнерного майданчика і стихійне сміттєзвалище утворюється практично і там. Голова садового товариства – специфічний чоловік», - пояснює вона.