Франківські комунальники залишили людей без газу, хоча 40 років не помічали ніяких порушень


Сьомий день без газу та гарячої води живуть мешканці п’ятиповерхівки в Івано-Франківську. Газ їм відрізали, бо перевірка вентиляції виявила численні небезпечні для життя порушення. Люди обурені, адже за сорок років жодна інспекція ніяких відхилень від норм не знаходила, — йдеться в сюжеті ТСН.

Люди кажуть, що комунальники їх шантажують: обіцяють підключити газ до плиток в обмін на дозвіл повідрізати колонки, а потім геть усі їх доведеться поміняти. У Івано-Франківську мешканці багатоквартирного будинку вже тиждень живуть без газу та гарячої води.

Комунальники пояснюють, що димові та вентиляційні канали – несправні і від будь-якого газового приладу люди можуть учадіти. Мовляв, при будівництві будинку будівельники зробили помилку. Панелі, в яких йдуть димові та вентиляційні канали, зміщені по вертикалі між поверхами.

Все б нічого, якби цю п’ятиповерхівку не звели сорок років тому, і досі регулярні перевірки там “катастрофи” не виявляли. Цього ж разу працювали інші експерти, які вперше виграли тендер на такі перевірки. Проте їхні висновки — це для газовиків закон. Наразі жителі п’ятиповерхівки домоглися тільки повторної перевірки димо-вентиляційних каналів іншими експертами, а ще збираються скаржитися на комунальників у прокуратуру.

ТСН