Франківські медики радять молодим матусям, як правильно гуляти з немовлям


Питання прогулянки з малюком таке ж важливе, як і його харчування, догляд за тілом і турбота про здоров'я. Саме на останнє найбільше і впливають прогулянки на вулиці.

Прогулянки є важливою складовою нормального розвитку дитини. Саме на свіжому повітрі новонароджений довго спить, може пробути у візочку понад 2 години і не вередує. Тому в ідеалі гуляти треба якомога більше: лікарі радять проводити час з дитиною на вулиці не менше 6 годин на день.

Тож в "Івано-Франківському міському перинатальному центрі" дали кілька порад, як починати прогулянки з немовлям, інформує Бліц-Інфо.

Новонароджені діти дуже чутливі до будь-яких змін. Врахуйте, що ваш малюк зовсім не знає про середовище поза маминим животиком. Тому, прийшовши з пологового будинку, почніть прогулянки з 5 хвилин. Щодня збільшуйте час на 10 хвилин. Так, малюк поступово звикне до свіжого повітря й адаптується до навколишнього середовища.

А якщо на вулиці дощ?

На календарі осінь, тому дощі будуть «радувати» все частіше. Як гуляти в дощ? Під час купівлі візочка вам, мабуть, пропонували дощовик. Він і допоможе під час осінніх прогулянок. Під час дощу діти сплять краще, адже його шум заспокоює малюка. Якщо біля вашого будинку є навіс або альтанка, це джекпот. Малюка поставте біля себе і дихайте разом свіжим повітрям. Врахуйте: якщо буря, блискавка або град, то краще повернутися додому. За таких погодних умов прогулянки не рекомендуються.

Як гуляти з дитиною до року в мороз?

Прийшла зима і це зовсім не означає, що потрібно постійно бути вдома. Навіть взимку прогулянки на свіжому повітрі обов'язкові. Головне, простежити за температурою і правильно одягнути малюка. Якщо дитина народилася взимку - прогулянки краще почати в кімнаті. Одягніть малюка, відкрийте вікно і нехай малятко поступово звикає до зимової температури. Якщо малюкові вже півроку, то гуляти можна і при температурі до - 8 градусів у безвітряну погоду. При сильних вітрах прогулянки на свіжому повітрі краще скасувати. Малюк вміє ходити? Прогулянки можливі і при - 15 ° С та можуть досягати трьох годин (все залежить від активності дитини). Якщо дуже сильні морози, на вулицю краще не виходити. Одягніть малюка тепло, винесіть у візочку на балкон і нехай один сон він поспить на свіжому повітрі.

Прогулянки з малям у спеку

На вулиці + 30 ° С, карапузові спекотно, а приймати повітряні ванни потрібно! У таку спеку краще виходити вранці та ввечері. Малюк прокинеться о 7 годині, зробіть всі ранкові процедури і на прогулянку. Увечері після 17.00 спека спаде і знову можна гуляти. Головне, не потрапляти під сонце в обід. Недаремно лікарі рекомендують навіть дорослим утриматися від обідньої спеки.

Намагайся щодня виходити на вулицю з малюком, навіть у погану погоду. Під час постійних прогулянок у дитини буде добре розвиватися нервова система і підвищиться її імунітет. А також це невеличкий перепочинок для мами і час переключитися з домашніх справ на щось ще. Тому гуляйте з малюком і насолоджуйся цим часом.