Франківські митники розповіли, скільки вдалось розмитнити "євроблях"


Сьогодні, 28 лютого в Івано-Франківську підбили підсумки розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

За три місяці дії пільги митниця забезпечила оформлення 11 тисяч 419 авто та спрямувала в бюджет загалом 706 млн.грн., інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника митниці ДФС Василя Ватаманюка, ця цифра є значною . Для порівняння, за 10 місяців минулого року Івано-Франківська митниця ДФС оформила 7,5 тисяч легкових автомобілів за сплатою 376,5 млн.грн

"З 706 млн - 316 млн. грн. надійшло за оформлення 5 тисяч 55-ти "євроблях", що перебували в митних режимах "транзит" або "тимчасове ввезення" із порушенням встановлених термінів. Такі обсяги оформлень є піковими, зокрема у лютому ми в середньому оформляли 350 авто, а 18 лютого - 489 авто",- каже Ватаманюк.

Також начальник ДФС додав, що за цей час було шість випадків подання до митного оформлення підроблених договорів купівлі-продажу.

"У документах була занижена вартість придбання автомобілів та змінені відомості щодо осіб, які їх придбали. Порушено 6 адміністративних справ на суму понад 873 тисячі гривень"-пояснює Ватаманюк.

Додамо, що вже з 24 травня цього року власники "євроблях" мають можливість провести митне оформлення своїх автомобілів, але вже за повними ставками акцизу.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!