Франківські патрульні склали на п'яного водія-втікача п'ять протоколів


14 серпня близько 18 години під час патрулювання вулиці Кармелюка екіпаж патрульної поліції помітив автомобіль Chevrolet Lacetti, який мав технічну несправність зовнішніх освітлювальних приладів, а саме не працював правий стоп-сигнал.

Працівники поліції увімкнули проблискові маячки червоного кольору та подали звуковий сигнал для зупинки транспортного засобу.

Водій-порушник почав збільшувати швидкість та втікати. На численні вимоги про зупинку керманич не реагував. До переслідування долучились інші патрулі. Транспортний засіб зупинили у дворі будинку де проживає водій.

Добровільно вийти та поспілкуватись з поліцейськими той відмовлявся і навіть намагався втекти з місця пригоди, однак був негайно затриманий. При цьому чинив злісну непокору правоохоронцям та виражався нецензурною лайкою.

В ході розмови з 41-річним водієм-втікачем патрульні виявили характерні ознаки алкогольного сп’яніння: порушення координації рухів, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя, запах алкоголю з порожнини рота. Інспектори запропонували водію пройти перевірку на стан сп'яніння, але в присутності двох свідків він відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів порушник відмовився пред’явити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія. 
На водія складено протоколи за ст. ст.130 КУпАП (водіння в стані сп’яніння), за ч.2 ст.126 КУпАП (керування без відповідних документів), ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), ст. 185 КУпАП (злісна непокора законним вимогам працівника поліції), ст. 122-2 КУпАП (незупинка на вимогу поліцейських).

Світлина від Патрульна поліція Івано-Франківської області.