Франківські патрульні та медики показали наслідки ігнорування водіями спецсигналів


Сьогодні, 9 листопада в Іваночко-Франківську відбувся брифінг представників патрульної поліції та екстреної медичної допомоги з приводу спільного відпрацювання.

Заступник начальника управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Андрій Киричук зазначає, що проблема, коли водії ігнорують спецмашини існує давно. Однак минулого тижня вона ще більше загострилась, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Водії не звертають увагу на спецтранспорт. Вони зобов’язані надати перевагу в русі, коли автомобіль служби рухається зі спецсигналами та маяками. Однак чомусь це не відбувається»,- пояснює Киричук.

Поліцейський також додав, що за порушення ПДР передбачена відповідальність зі штрафом в розмірі 510 гривень. Так, на прикарпатських водіїв склали п’ять протоколів.

Директор КП «Івано-Франківський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Мирон Матейко пригадав, що минулого тижня машина підприємства потрапила у ДТП через недотримання правил дорожнього руху зі сторони водія.  Матейко наголосив, що їхня служба вмикає спецсигнали у трьох випадках: надання екстреної медичної допомоги, транспортування хворого та перевезення лікаря-консультанта в райони. 

«Хотілось, щоб водії та пішоходи були вихованими і завжди думали, що в машині швидкої можуть знаходитись близькі, знайомі та родичі»,- зазначив лікар.

Наприкінці обговорення франківцям презентували відео до яких наслідків може привести порушення ПДР. Основний меседж відеоряду — не пропустиш сьогодні ти, завтра не встигнуть до тебе. 

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини