Франківські школи та лікарні прозвітували про готовність до зими


В Івано-Франківську комунальні підприємства активно готуються до зими.

Про це йшлося сьогодні, 26 вересня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Директор КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслана Василюк зауважила, що на їхньому балансі є два трактори для очищення снігу і ще один з причепом.

«Оскільки у нас в більшості газони ми стараємося не використовувати соляно-піщану суміж, тож закупили тільки 6 тонн суміші. Але якщо потрібно буде, купимо ще», - зауважила Василюк.

За словами директора департаменту освіти на науки Ігоря Смаля, практично всі 89 освітніх об’єктів готові до зимового сезону. Що стосується ремонтів, то протягом літа були проведені роботи систем опалення та водопостачання.

В кінці наступного тижня проведуть тендер на купівлю піщано-соляної суміші.

Начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко каже, що 11 медичних закладів міста опалюються «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та СТЕК. Медики сподіваються, що цього опалювального сезону не буде казусів, як минулоріч, коли СТЕК не мав лімітів газу і медзаклади сиділи без тепла.

Зараз майже всі заклади готові до зими. Протягом літа проводилися утеплення ЦМКЛ, ремонт систем опалювання, заміна вікон та дверей. Наразі залишилося закупити соляно-піщану суміш, завершити встановлення вікон у поліклініці №1, 3 та 4 та ремонт даху над терасою у ЦМКЛ.

Нагадаємо, на початку вересня під час колегії ОДА стало відомо, що початок опалювального сезону під загрозою зриву, адже СТЕК немає лімітів газу на жовтень. Також франківські комунальники прозвітували чи готові до старту опалювального сезону.