Франківські студенти перемогли у програмі Британської Ради в Україні


Проект «Облаштування студентського простору Paragraph» Прикарпатського національного університету – серед трьох переможців конкурсу на облаштування студентських просторів в рамках програми «Student Action: Програма розвитку лідерських компетенцій студентів».

Вже цього місяця команда Paragraph отримає фінансову підтримку від Британської Ради в Україні в сумі 20 000 грн. на облаштування та оновлення студентського простору для коворкінгу в університеті. Координатором проекту є студент-міжнародник нашого університету Віктор Лесик, про це повідомляє прес-служба університету.

«Ця перемога ще більше зміцнила наші власні лідерські компетенції в створенні соціальних ініціатив. Ми здобуваємо і обмінюємося досвідом, набуваємо навичок, необхідних для розвитку громадських студентських організацій», – зазначив Віктор Лесик.

Головна мета проекту – облаштування комфортних умов для індивідуальної та командної роботи, навчання та відпочинку, організації освітніх та культурних подій у студентському просторі  Paragraph. Це надасть добрі  умови для самореалізації студентів й створить платформу для ефективного спілкування студентів, викладачів та адміністрації університету з місцевим бізнесом, владою і громадою.

Крім того, стейкхолдери проекту працюватимуть на засадах спільних інтересів і надалі зможуть реалізовувати ще більше цікавих проектів.

Участь у програмі Британської Ради взяли 60 представників органів студентського самоврядування з різних університетів України. Переможцями також стали проекти Ужгородського національного університету та Запорізького національного університету. У рамках програми «Student Action : Програма розвитку лідерських компетенцій студентів» для студентів закладів вищої освіти України відбулися два навчальні модулі, впродовж яких молодь вдосконалювала власні проекти, спрямовані на підтримку академічної доброчесності, покращення якості освітнього процесу, облаштування студентських просторів, які будуть корисні у студентському житті.