Франківського підлітка-злодія підвела цікавість


14-річний житель Івано-Франківська зайшов до одного з супермаркетів обласного центру разом з приятелем просто з цікавості.

Та коли дійшли до взуттєвого відділу, то хлопчині так сподобалися одні кросівки, що очей не міг відірвати. Давно мріяв про такі. Вирішив приміряти і це ж треба, сидять на нозі як влиті. Далі пішла думка від лукавого. Підліток обірвав усі ярлички, але скумекав, що могли бачити, як він брав взуття з полиці, то знову підійшов до неї і поставив на порожнє місце свої старі кросівки. Після чого спокійно вийшов з магазину, пише "Стик".

Підміну помітили доволі пізно. Прокрутивши запис камер відео спостереження, побачили малолітнього злодюжку. Та спробуй знайти його в Івано-Франківську. І зійшов би хлопчині з рук його, будемо називати речі своїми іменами, злочин, якби не цікавість. Дуже вже закортіло йому довідатися, що сталося зі старими кросівками. І наступного дня він знову навідався до супермаркету, не підозрюючи, що тепер він там бажаний гість.

Якщо охорона й була здивована такою нахабністю злодюжки, то швидко оговталася. Підлітка затримали, викликали міліцію. Враховуючи, що він уже перебував у такому віці, з якого настає кримінальна відповідальність, та вартість викраденого, а коштували кросівок не одну сотню гривень, справа дійшла до суду. Звісно, ніхто за грати хлопчину відправляти наміру не мав. Покартали за нечемність та передали під нагляд батьків. Хоча, судячи зі вчинку хлопчини, з цією функцією тато з мамою справлялися поганенько. За що й поплатилися гривнею. Бо ж довелося відшкодувати магазину вартість викраденого взуття. Та їхній син навряд чи переживав з цього приводу. Адже кросівки залишилися у нього…