Франківську молодь запрошують на паломництво у Польщу


Молодих іванофранківців запрошують відвідати конгрес за назвою «Молодь Європи за світ без насильства».

Починаючи з 2008 року цей конгрес відбувається у Кракові (Польща) кожні два роки.

Відтак особливо важливим  захід для українців є сьогодні. Зважаючи на політичну ситуацію в країні молодим людям важливо зберігати спокій та мирний дух.

До прикладу, у 2012 році на конгрес з України приїхало 500 людей з шести міст – Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького та Донецька, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Відвідувачі конгресу матимуть змогу побувати у місті Аушвіц. Для паломників це місце найбільшого зла. Місце, яке показує до чого призводять поділи на кращих і гірших, дискримінація та зневага. Крім того, це хороша нагода краще розуміти історію і стати більш пильним до насильства.

Також  за час конгресу відбудуться зустрічі з свідками Голокосту, молитва за всіх жертв насильства за мир, прогулянка одним з найкрасивіших міст Європи та заключна супер-хард-рок-вечірка.

«Цього року група молоді з Прикарпаття поїде на міжнародний конгрес вже вчетверте. Прагнучи бути в Європейському Союзі ми маємо розуміти, що повинні поділяти й цінності, які є в розвинутих державах. Тільки пам’ятаючи зло, яке набрало масштабів менше ста років тому, ми в силі не допустити його в майбутньому. Крізь призму тих подій, які відбуваються в тому числі і зараз, в Україні, молоді люди повинні пам’ятати, що від кожного з нас залежить мирне майбутнє. Міжнародний конгрес дасть можливість познайомитися з студентами країн Східної Європи та зрозуміти, що ми солідарні в побудові мирного, рівноцінного життя для наших країн», - зазначає співорганізатор заходу Іван Харук.

Варто зазначити, що останній день реєстрації на поїздку припадає на 25 травня.  

Тож якщо, Вас, зацікавила поїздка на Конгрес пишіть на адресу youth4peacekyiv@gmail.com  Де Ви повинні вказати  (1  як вас звати; 2 з якого ви міста; 3 у якому університеті, на якому факультеті і курсі навчаєтесь; 4  звідки дізналися про конгрес.) Або телефонуйте   0979336764, 0503739629 – Іван Харук.