Франківських дітлахів запрошують перенестися в казкову Африку


18 та 19 грудня Франківський драмтеатр запрошує на прем'єру казки "Як слон Хортон висиджував яйце".

Напередодні та в день Святого Миколая Франківський драмтеатр запрошує своїх наймолодших глядачів перенестися із засніжених вулиць міста до сонячної Африки і опинитися у яскравих джунглях разом з героями нової музичної казки - добрим слоном Хортоном, пташкою Мейзі, бегемотихою Беггі та її непосидючими Мотиками, мавпочкою Пепітою та іншими кумедними персонажами, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Це музична постановка американського дитячого письменника Доктора Сьюза. У виставі задіяний наймолодший склад нашого театру. Дуже цікава і тепла казочка для дітей. Ця казочка буде відрізнятися він інших і впевнений, що стане улюбленою серед дітей",- каже керівник театру Ростислав Держипільський.

За словами режисера казки Назарія Паніва, вона буде цікава не тільки для дітей, але й для дорослих.

Музику до вистави написав молодий актор Володимир Сазонов, який приєднався до команди театру на початку цього театрального сезону.

Родзинкою цієї музичної казки є її візуальна складова, а саме, яскраві костюми, які втілила художниця Олена Андрійчук.

"Ми вже навіть охрестили костюми ходячими саунами. В мене дуже цікавий образ. Ми його підбирали з людських прототипів. Я знайшов у собі такого персонажа",- каже виконавець ролі слова Олег Деркач.

У виставі задіяні молоді актори театру, випускники Івано-Франківського, Львівського та Київського університетів, а також учні та учениці Дитячої театральної майстерні при Франківському драмтеатрі, яка розпочала свою роботу у вересні цього року. Ця музична казка стане першою постановкою на великій театральній сцені, у якій візьмуть участь учні Майстерні.

Окрім того 2, 3, 4 та 5 січня 2019 року о 13:00 Франківський драмтеатр запрошує на новорічні інтермедії та святкові забавки біля ялинки із казковими персонажами, після яких театр знов відкриє світ казкових джунглів у музичній історії «Як слон Хортон висиджував яйце».