Франківськими вулицями курсуватиме авто, що збиратиме на переробку вторсировину


У понеділок, 8 жовтня, в Івано-Франківську оголосять переможців програми «Міські Ґранти» платформи «Тепле Місто». Переможцями зимової хвилі стало чотири соціальні проекти. Кожен із них отримає ґрант у розмірі 20 тис. грн.

Загалом на зимову хвилю програми «Міські Ґранти» надійшло 18 заявок. У ІІ тур конкурсу пройшло 9 проектів, з яких незалежна комісія обрала 4 переможці:

1. SortSmart мобіль.

Проект авторської групи SortSmart у напрямі «Екологія та енергоефективність» передбачає збір вторсировини у мешканців міста за допомогою авто, що курсуватиме містом за визначеним маршрутом. Так команда хоче наблизити Івано-Франківськ до сучасних стандартів поводження із твердими побутовими відходами та зменшити навантаження на місцевий полігон для сміття.

2. «Рівні права — рівні можливості»

Цей проект Мальтійської служби допомоги Івано-Франківськ має не меті забезпечення доступності закладів і громадських просторів Івано-Франківська для людей на інвалідних візках. Проект передбачає спільну «експедицію» містом волонтерів організації із людьми на інвалідних візках для того, щоб перевірити інклюзивність міського простору.

3.  Мурал на стіні будинку на вулиці Франка, 5

Це проект ГО «Три двори» за тематичним напрямом «Мистецтво». Основна мета — привернути увагу франківців до занедбаних дворів центральної частини міста та показати шляхи їхньої ревіталізації через міжсусідську партисипацію.

4. Журнал «Куфер»

Проект групи редакторів, що полягає у запуску онлайн-журналу — міського сервісного медіа.

Максимальна сума ґрантової підтримки на один проект склала 20 тисяч гривень, а загальний бюджет хвилі – 80 тисяч. Нагадаємо, фонд ґрантової програми формується із внесків бізнес-партнерів платформи «Тепле Місто». Проекти-переможці будуть реалізовані впродовж наступних трьох місяців.

Оцінювання учасників проводила незалежна комісія. Склад комісії під кожну хвилю «Міських Ґрантів» є різним. Це активні мешканці, лідери думок, представники міської адміністрації та бізнесу, а також переможці попередніх хвиль ґрантової програми. Цього разу в комісії працювали: Маргарита Женчук, Марія Ляхович, Олексій Лейбюк, Володимир Ідак, Катерина Масляк і Андрій Матійчик.

Нагадаємо, «Міські Ґранти» — програма підтримки прогресивних міських ініціатив, громадських організацій і середовищ, які ставлять за мету втілювати практичні проекти, що покращують якість життя в місті, та залучати громаду до активної участі в процесах розвитку Івано-Франківська. Ця — зимова — хвиля була останньою цьогоріч.