Франківський десантник полює на "Бабая"


Василь Боднар - старшина з Івано-Франківська. Десантник. У 2004 році проходив службу в миротворчому контингенті в Іраку.

Добровольцем, разом з друзями, поїхав на Донбас. Вже місяць їх підрозділ бере участь в антитерористичній операції (АТО).

На думку Боднара у Донецькій і Луганській областях йде справжня партизанська війна. Називати її АТО неправильно. Антитерористичні операції проводяться в перебігу декількох днів. Це блискавичний випад з подальшою зачисткою території, а нашій АТО немає кінця і краю. Боднар вважає, що керівництво збройних сил зосереджених під Слов’янськом не справляється з поставленим завданням. По суті, командування не дає наказу провести повномасштабну операцію. Постійно надходять вкрай суперечливі накази вносять сум’яття у війська.

Сам Боднар має і особисту мету на цій війні - знищити одного з найвідоміших російських терористів по кличці «Бабай».

Як інформує InfoResist, за словами українського десантника все необхідне для ведення бойових дій, починаючи від бронежилетів і шоломів, вони отримали від волонтерів Майдану і народних депутатів. Харчування доставляється з перебоями. Іноді солдати їдять лише один раз на день.

Проте бійці не сумують вважаючи, що перебуваючи на передовій вони охороняють мир в Україні.