Франківський драмтеатр може стати "національним"


Івано-Франківський драмтеатр вже неззабаром може отримати статус "національного"

Сьогодні, 11 червня відбулося засідання постійної комісії облради з питань гуманітарної політики та свободи слова, на якому серед іншого розглянули проект рішення обласної ради “Про звернення обласної ради щодо надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу "національний", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема за словами депутата обласної ради Сергія Адамовича, Франківський драмтеатр визнано одним з найуспішніших в Україні.

"Театр постійно розвивається. На вистави до Франківська приїздять глядачі з різних міст України. Тож оскільки творчість нашого театру відповідає найкращим світовим зразкам, було б правильно звернутися до Мінністерства культури з пропозицією про надання творчому колективу статусу "національний", - переконаний депутат.

Водночас голова комісії Юрій Черневий поцікавився, чи достатньо буде звернутися тільки до мінкульту, можливо потрібно звертатися до Кабміну. На це Сергій Адамович пояснив, що звертаються до Міністерства, аже там є підтримка цього питання, а міністр вже вирішить куди це питання далі направляти.