Франківський письменник Тарас Прохасько поспілкувався з учнями ДЮСЕ


Тут вчаться діти віком від 12 до 16 років.

В неділю, 2 червня, у приміщенні Івано-Франківської обласної бібліотеки відбулося урочисте вручення дипломів випускникам Дитячо-Юнацької Студії Енергетиків ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Почесним гостем заходу став відомий письменник, філософ та суспільний діяч Тарас Прохасько.

На зустрічі були присутні і учні Студії, і їхні батьки. Діти мали унікальну нагоду поспілкуватися та задати питання улюбленому письменнику. Тарас Прохасько також вручив випускникам ДЮСЕ сертифікати, а по завершенні розмови провів автограф-сесію, підписавши власні книги для усіх бажаючих.

«Для нас велика честь, що Тарас Прохасько погодився прийти до нас, - зазначила керівник ДЮСЕ Наталія Чаплинська. – Це просто неймовірно, як відомий письменник розповідав про своє дитинство, відверто і відкрито відповідав на усі запитання дітей. Саме завдяки таким зустрічам ми не просто розширюємо кругозір наших учнів, а й показуємо їм на живому прикладі – якщо людина талановита і любить те, чим вона займається – вона має всі шанси бути успішною, не залежно від того, яку сферу діяльності вона вибирає».

Нагадаємо, що дитячо-юнацька студія енергетиків заснована у січні 2009 року. Вона не має аналогів в нашому місті. Головною метою створення ДЮСЕ є формування у дітях власної громадянської позиції, розвиток навиків комунікації, публічних виступів та дискусій, залучення дітей до волонтерської діяльності.

Тут вчаться діти віком від 12 до 16 років. Студія має в цьому році 8 випускників, що закінчили трьохрічний курс і отримали статус помічника тренера з проведення соціальних тренінгів. А всього за 5 років пройшли і завершили трьохрічний курс навчання 43 студійці.
Уже традиційними стали візити до дітей відомих на Прикарпатті та за його межами мистецьких діячів, музикантів, письменників, спортсменів. Вихованці ДЮСЕ традиційно беруть участь у різноманітних благодійних акціях, вони відомі своєю активною громадянською позицією та готовністю прийти на допомогу тим, хто цього потребує.