Франківський студент став віцечемпіоном світу з вільної боротьби


Днями у Таллінні пройшов чемпіонат світу з вільної боротьби серед юніорів. У складі збірної України у змаганнях брав участь студент третього курсу факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету, вихованець Джурівської школи з вільної боротьби Андрій Джелеп.

Вихованець тренера – заслуженого тренера України Івана Курилюка. Спортсмен виступив у категорії 61 кг, інформує пресслужба вишу.

Показавши блискучі результати під час поєдинків з суперниками Андрій Джелеп став віце-чемпіоном, здобувши срібну медаль чемпіонату світу.

Зазначимо, що у 1/8 фіналу Андрій Джелеп технічно здолав росіянина з рахунком 10:0. Борець з Індії в чвертьфіналі також не зміг протидіяти натиску нашого спортсмена. Рахунок цього поєдинку – 10:0 на користь Андрія. У півфіналі нашого борця чекав дуже непростий суперник з Азербайджану, якому навіть вдалося взяти 5 балів. Проте Андрій не став покладатися на вдачу і довів рахунок до 11:5. У фіналі Андрій Джелеп поступився борцю з Японії та став срібним призером чемпіонату.

Також на цьому чемпіонаті світу студент-чемпіон здобув звання майстра спорту міжнародного класу з вільної боротьби.