Франківський суд не відпустив на волю вбивцю сім'ї глухонімих


Івано-Франківський міський суд розглянув у відкритому засіданні клопотання засудженого 40-річного франківця, який звернувся до суду із проханням про звільнення від відбування покарання призначеного вироком суду від 12 грудня 1995 року.

У 1995 році Івано-Франківський обласний суд визнав чоловіка винним у вбивстві родини глухонімих та двох їхніх малолітніх дітей, і засудив до смертної кари — розстрілу із конфіскацією майна.

У 2000 році вказане покарання йому було замінено на довічне ув'язнення. 

Як інформує прес-служба суду, восени 2017 року засуджений звернувся до Івано-Франківського міського суду із клопотанням, в якому просив суд звільнити його від відбування вказаного покарання. Своє клопотання чоловік мотивував тим, що максимальний строк позбавлення волі у випадку заміни смертної кари визначено 20 роками, а він відбуває покарання уже понад 22 роки.

Прохання засудженого просив підтримати і його захисник. Сторона обвинувачення вважала, що дане клопотання не підлягало до задоволення.

Заслухавши сторони, дослідивши матеріали провадження та кримінальної справи Івано-Франківський міський суд постановив у клопотанні засудженого про звільнення від позбавлення волі відмовити.

Таким чином вказана особа і надалі відбуватиме покарання у вигляді позбавлення волі.