Франківський університет започаткував співпрацю з міжнародною компанією «Goodvalley»


29 березня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулась важлива подія – офіційний початок співпраці з провідною компанією «Ґудвеллі Україна», яка належить данським інвесторам. З метою пропагування та розвитку джерел «зеленої» енергії, а також залучення до роботи молодих спеціалістів «Goodvalley» та ІФНТУНГ уклали угоду про співпрацю.

Про це пише прес-служба університету. Розпочинаючи церемонію підписання угоди, ректор Євстахій Крижанівський привітав делегацію компанії: 

«Надзвичайно приємно сьогодні приймати в стінах нашого університету поважних гостей – представників провідної міжнародної компанії «Goodvalley», співпраця з якою для нас дуже корисна й цінна. Компанія у своїй діяльності виконує надважливу місію – виробляє електричну й теплову енергію, використовуючи відходи виробництва в біогазових установках і тим самим – вирішує енергетичну проблему. А наш університет випускає висококваліфікованих фахівців саме в цій галузі, які можуть активно долучатись до роботи компанії, надавати консультації та роз’яснення в сфері новітніх технологій, способів захисту навколишнього середовища. Тому угода з «Goodvalley» стане добрим прикладом того, як науковці спільно з провідними фаховими компаніями практично вирішують екологічні проблеми людства».

Про попередню співпрацю «Goodvalley» та ІФНТУНГ, яка розпочалась ще у 2014 році та про перспективи подальшої спільної діяльності розповіда директор з питань розвитку компанії та комунікацій Любов Богачевська: «Івано-Франківський університет нафти, без перебільшення, є прикладом того, які ефективні ініціативи можна започатковувати. Тісна співпраця «Goodvalley» та ІФНТУНГ розпочалась ще у 2014 році. З того часу нами проводились спільні екологічні акції: «За чисте довкілля», прибирання територій, насаджування дерев тощо. Також ми разом брали участь в конференціях, засіданнях комітетів, організовувати спільні дослідження. Я бачу великий потенціал в тому, що ваші студенти, які будуть проходити в нас практику, згодом – стануть нашими працівниками».

За умовами угоди про співпрацю сторони об’єднують зусилля щодо вирішення проблем ефективного енергоспоживання, застосування нових енергозаощаджуючих технологій, захисту навколишнього середовища від впливу забруднюючих речовин, розвитку інноваційної діяльності, сприяння розробці й реалізації інноваційних проектів. Установи спільно працюватимуть над розробкою інвестиційних програм для залучення прямих іноземних інвестицій. Також передбачається створення спільних груп науковців, технічних спеціалістів з питань впровадження нових проектів інноваційного розвитку з метою реалізації проектів у сфері ефективного використання енергетичних ресурсів. Відповідно до умов договору, студенти університету зможуть проходити практику на підприємстві, будуть мати можливість виконувати курсові та дипломні роботи на виробничій базі компанії тощо.

Підписанням угоди добрі новини не закінчились – компанія «Goodvalley» подарувала університету сертифікат на придбання проектора та контейнери для сортуванням сміття. З цього приводу перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик відзначив: «Така спонсорська підтримка від «Ґудвеллі Україна» для нас є важливою та корисною. Адже в університеті, де навчається близько 10 тисяч студентів, проблема наявності сміття, як і загалом в державі, є актуальною й потребує вирішення. Ми будемо активно та свідомо долучатись до одного із аспектів вирішення цієї проблеми – сортування сміття. Зрештою, це буде не тільки екологічна акція, але й фінансово вигідна – компанія, яка забиратиме відсортоване сміття буде оплачувати певні кошти, які ми спрямуємо на розвиток студентського самоврядування».