Франківський викладач отримав орден “За заслуги” ІІІ ступеня


Старший викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Івано-Франківського національного медичного університету полковник у відставці Микола Нерода отримав орден «За заслуги» III ступеня.

Микола Нерода працює на кафедрі медицини катастроф та військової медицини з лютого 2015 року. Він є учасником бойових дій в Афганістані, полковник у відставці, пише пресм-служба вишу.

За мужність та героїзм проявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку в Республіці Афганістан нагороджений орденом «Червоної Зірки» (1988 р.) та медаллю «За бойові заслуги» (1989 р.).

Активний учасник Революції Гідності на Євромайдані в Києві у 2013 році. У складі загонів з числа учасників бойових дій міста здійснював нічні патрулювання по підтриманню громадського порядку в місті Івано-Франківську в лютому-березні 2014 року. З початком антитерористичної операції на Сході України проводив практичні заняття з загальновійськової підготовки з мобілізованими військовослужбовцями та добровольцями міста і області.

Член правління міської організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) з 1994 року, голова осередку №1 з 2001 року, член Ревізійної комісії Івано-Франківської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів), учасник гурту патріотичної пісні «Команда Афган» обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів), лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів військово-патріотичної пісні «Солдати миру 21-го сторіччя».