Франківський викладач представив свої наукові розробки на конференції в Швейцарії


Нещодавно асистент кафедри хірургії №2 та кардіохірургії Івано-Франківського національного медичного університету, лікар-хірург відділення загальної хірургії Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Назар Омельчук взяв участь у міжнародній конференції 14th Euro-Global Gastroenterology Conference у Швейцарії.

Конференція, що відбувалась в місті Цюрих, об’єднала провідних гастроентерологів, хірургів, лікарів, науковців, студентів разом із промисловцями і фармацевтами, щоб обмінятись думками щодо критичних аспектів гастроентерологічних досліджень. Івано-франківський викладач виступив із доповіддю на тему «Малоінвазивні методи лікування гострих постнекротичних псевдокіст підшлункової залози», інформує пресслужба вишу.

Загальна тема наукового форуму була сформульована як «Майбутні перспективи та формотворчі тенденції в гастроентерології». Основна увага приділялась найновішим діагностичним та терапевтичним методам лікування гастроентерологічних захворювань. Обговорювались останні результати досліджень та технологічний прогрес у цій галузі.

Зазначимо, що раніше Назар Омельчук брав участь у майстер-класі в Бельгії про проблеми раку, а також мав стажування у хірургічному відділі однієї із найпрестижніших клінік Франції — Hôpital Européen Georges-Pompidou HEGP AP-HP (Париж).